FERONERIE
Feroneria este produsa de ROTO FRANK AG Germania, si are ca provenienta Uniunea Europeana si respecta toate prevederile de calitate solicitate in Romania.Pentru toate tipurile de deschidere care se pot realiza prin intermediul feroneriei ROTO se garanteaza un minim de 15000 cicluri de functionare. Distanta maxima admisa intre punctele de inchidere este de 800 mm.
FeronerieRoto NT:
• sistem oscilobatant cu grad înalt de siguranţă;
• etanşarea ramelor se realizează prin mecanismul cu cremon cu închidere în cel puţin trei puncte;
• maner Secustik
• mecanism contra actionarii gresite
• reglarea ramelor se realizează pe 3 direcţii; feroneria este din oţel dur tratat împotriva coroziunii;
• elementul de microventilaţie al feroneriei asigură aerisirea camerei – standard la ferestrele confectionate din profiul PVC Salamander Streamline.
Feronerie Roto NT LIGHT (CENTRO cu mici modificări, zincat în loc de galvanizat):
• sistem oscilobatant cu grad înalt de siguranţă;
• etanşarea ramelor se realizează prin mecanismul cu cremon cu închidere în cel puţin trei puncte;
• maner simplu alb sau maro
• mecanism contra actionarii gresite
• reglarea ramelor se realizeazăpe 3 direcţii
• feroneria este din oţel dur tratat împotriva coroziunii;
• feroneria este disponibila doar pentru ferestrele standard (se exclude formele si ferestrele cu stulp).
Feronerie Roto NT Designo:
Fără balamale vizibile, fără capace de acoperire care s-ar putea desprinde, nimic nu diminuează estetica ferestrei. Toate componentele
sunt integrate în cerceveaua şi tocul ferestrei, ceea ce înseamnă că sunt invizibile din afară. Roto a elaborat această feronerie complet nouă de înaltă calitate, cu un design argintiu mat, de o tehnologie la nivel înalt. Lagărele inferioare oscilante se potrivesc perfect cu sistemul modular.
STICLA
Un geam termopan este format din 2 sau mai multe foi de sticla de diferite grosimi intre ele aflandu-se o bagheta de aluminiu (1). In interiorul baghetei de aluminiu se afla graunte de siliporit (2) cu rolul de a absorbii umezeala din interiorul termopanului. Bagheta de aluminiu este fixata pe foile de sticla cu o banda (3), respectiv pasta butylica (grosime 0,6 - 0.8 mm). Cele 2 foi de sticla impreuna cu bagheta de aluminiu sint inchise etans cu o pasta numita poliuretan (4). Proprietatile termopanului sunt in functie de grosimea lui, de tipul si grosimea sticlei folosite, precum si de gazul inert introdus intre folile de sticla (cu sau fara argon). Grosimea termopanului este data de suma grosimilor foilor de sticla, a stratului de butyl si a baghetei de aluminiu.
Tipuri de sticla:
Sticla transparenta (float) - se obtine prin topirea intr-un cuptor la temperatura de 1500oC a unui amestec de nisip, carbonat de sodiu (agent de lichefiere), calcar si dolomita (agent de stabilizare) intr-o baie de staniu, dupa care este racit treptat la temperatura ambianta. Suprafetele sticlei sunt perfect paralele si netede.
Sticla colorata in masa - se obtine din sticla transparenta prin adaugarea de diferiti oxizi metalici (verde, gri, bronz, albastru). Datorita proprietatilor sale filtrante, functie de culoare si grosime, geamul colorat in masa reduce solicitarea ochiului la lumina solara puternica. Sticla reflectorizanta - se obtine din sticla transparenta sau colorata in masa pe fata careia se aplica la iesirea din furnal un strat metalic transparent. Sticla cu emisivitate scazuta (Low-E) - se obtine din sticla transparenta pe fata careia se aplica un strat metalic sau de oxizi metalici. Proprietatea esentiala a acestui tip de sticla este ca redirijeaza spre interior radiatia termica. Se foloseste de obicei pe fata 2 sau 3 a temopanului. Sticla de securitate - se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de butiral de polivinil (PVB) de grosime 0,83mm. Daca sticla se sparge, cioburile raman lipite de folie diminuand riscurile de taiere. Sticla antiglont - se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de PVB. Grosimea finala este este functie de diversele tipuri de arma la care trebuie sa reziste. Sticla rezistenta la foc - se obtine prin alaturarea mai multor foi de sticla intre care se gaseste un strat special transparent care impiedica propagarea caldurii prin radiatie si asigura integritatea geamului. Geamul securizat (calit) - se obtine dintr-un geam float tratat termic. Geamul este incalzit la peste 600oC si apoi racit repede (cand rezulta o calire) sau mai lent (cand rezulta o intarire termica) cu o viteza riguros controlata. Comparativ cu geamul float rezistenta la socuri mecanice este de doua ori mai mare in cazul tratarii termice si de cinci ori mai mare in cazul calirii.
Sticla ornamentala - este o sticla obtinuta din sticla clara sau colorata in masa prin trecerea acesteia la iesirea din cuptor printre doua valturi profilate. Prin incorporarea unei plase de sarma in aceasta etapa se obtine un geam ornamental armat. Pentru sporirea efectelor estetice, geamurile ornamentale pot fi sablate. Sticla clima-guard solar / 4 season avantaje: diminuarea efectului de sera, in special in timpul verii; reducerea consturilor cu energia electrica necesare sistemelor de aer conditionat; permite patrunderea luminii naturale in incapere (avantaj important fata de sticla reflexive).
Pentru a obtine o izolare fonica superioara se va folosi geamului termopan cu sticle de grosimi diferite ( ex: 6mm cu 4mm), atenueaza zgomotul cu 30~40% mai mult decat geamul termopan executat cu sticle de aceeasi grosime
GLAFURI
1. GLAFURI INTERIOARE CATEGORIA CLASSIC DIN PVC
Utilizari: Datorita caracteristicilor sale, glafurile interioare din PVC prezinta solutia ideala pentru finisajul interior al ferestrei PVC. Inafara de aspectul lor estetic si pretul convenabil, acestea prezinta solutia ideala atat pentru constructii noi, cat si pentru reconstructia locuintei.
Intretinerea: Micile pete de pe suprafata lor se pot indeparta foarte usor cu detergenti obisnuiti. Avantaje: rezistenta absoluta la umezeala, montajul se realizeaza cu usurinta, greutate scazuta, pretul accesibil Parametrii tehnici: Materialul: Doar componente nereciclate, ca materie prima de baza se foloseste materialul folosit la fabricarea profilelor PVC pentru ferestre, materialul PVC extrudat nereciclat si infoliat cu folie CPL laminata. Grosimea: Grosimea glafului (fara rebord) este de 20mm.Rebordul standard este de 40mm. Tehnologia productiei: Prin extrudarea (extruziunea) materiei prime printr-o matrita de forma adecvata, dupa care glaful va fi racit si infoliat. Montajul: La capetele glafurilor se aplica capace laterale din material de plastic. Glafurile se pot monta direct pe tencuiala, sub acestea aplicandu-se uniform pe toata suprafata spuma poliuretanica, dupa care glaful se va presa uniform cu ajutorul unor contragreutati aplicate pe intreaga suprafata a acestuia pana la expandarea spumei poliuretanice. Culori disponibile : alb,mahon,stejar auriu si siena noce.
Dimesiuni pervaz : - 150mm, 180mm, 220mm, 250mm, 300mm, 350mm, 400mm, 500mm, 600mm - alb - 200mm, 250mm, 300mm, 350mm, 400mm, 500mm, 600mm - stejar auriu, mahon - 200mm, 250mm, 300mm, 350mm, - tiama La comanda speciala (prêt si termene speciale) sunt disponibile si alte dimensiuni si culori.
2. GLAFURI EXTERIOARE CATEGORIA EXCLUSIVE,
EXTRUDATE, DIN ALUMINIU 1,5 - 2MM
Utilizari: Glafurile exterioare din aluminiu extrudate grosimea 2mm, prezinta datorita caracteristicilor sale solutia ideala pentru ajustarea estetica a ferestrei si protejarea spaletului exterior. Acestea acopera in totalitate spaletul exterior si colecteaza toata cantitatea de apa (ploaie, zapada), pe care o dirijeaza prin canalul picurator, protejand fatada locuintei. Prezinta rezistenta la rafalele puternice de vant precum si la alte intemperii. Intretinerea: Dupa montarea glafului se indeparteaza folia protectoare de pe intreaga suprafata a
acestuia.Curatarea se va face folosind detergenti obisnuiti.A nu se utiliza substante chimice de curatare. Avantaje: greutate mica,rezistenta la rafale de vant, dilatatia termica foarte scazuta, soliditatea, rezistenta la coroziune, durata de folosinta indelungata, fara interventii, rezistenta mecanica foarte inalta, stabilitate colosistica. Parametrii tehnici: Materialul: Materie prima – aliaj AIMgSi5. Grosimea: grosimea suprafetei (inclusiv rebordul) variaza intre 1.5 – 2.0 mm, rebordul standard are 25mm Tehnoligia productiei: prin extrudarea materialului de baza printr-o matrita de forma adecvata, ulterior glaful este racit si tratat prin eloxare sau vopsire in camp electrostatic. Montajul: Glafurile sunt destinate montarii la ferestrele din PVC, lemn stratificat sau la profilele din aluminiu. Orificiile existente fac montajul mai simplu si usor de efectuat. La capetele glafului se aplica capace laterale cu posibilitati de dilatare, pe suprafata dedesuptul glafului se aplica uniform spuma poliuretanica, dupa care glaful se ataseaza in orificiul ferestrei cu autofiletante in suportul pentru glaf. Se aplica uniform contragreutati pe durata expandarii spumei poliuretanice pentru evitarea deformarii suprafetei glafului. Culori disponibile : alb, bronz, maro. Dimesiuni pervaz : 110mm, 130mm, 150mm, 165mm, 180mm, 195mm, 210mm, 225mm, 240mm, 260mm, 280mm, 300mm, 320mm, 360mm - alb, bronz, maro La comanda speciala (prêt si termene speciale) sunt disponibile si alte dimensiuni si culori.
PLASE CONTRA INSECTELOR
Materialul din care sunt confecționate plasele este fibra de sticla.
A. Plase contra insectelor fixe. Sunt realizate din profile din aluminiu 9x30 si sunt prevăzute cu mâneraşe rotative pentru fixare. Sunt coplanare cu tocul ferestrei. Pot fi albe sau maro – culori de baza, pot fi vopsite in orice culoare RAL la un preț majorat sau pot fi vopsite in culori imitație lemn (doar stejar auriu) caz in care prețul este majorat semnificativ – conform programului Winarhi. Vă rugăm să precizaţi la rubrica Observaţii culoarea plasei.
B. Plase insecte mobile tip rulou cu caseta laterala – sunt prevăzute pentru uși de balcon. Pentru a se putea monta in condiții optime pe laterala cu caseta e recomandat sa fie liber tocul ferestrei 45 mm, 15 mm pe partea opusa si 32 mm sus respective jos. Sunt disponibile in variantele alb, maro de baza, vopsite in culori RAL, sau vopsite in culori imitație lemn (stejar auriu, brad si mahon). Vă rugăm să precizaţi la rubrica Observaţii culoarea plasei.
C. Plase insecte mobile tip rulou cu caseta sus. Pentru a se putea monta optim este necesar un spațiu liber din rama ferestrelor de minim 45 minim partea superioara, de 32 mm pe laterale si de 15 mm in partea inferioara. Sunt disponibile in variantele alb, maro de baza, vopsite in culori RAL, sau vopsite in culori imitație lemn (stejar auriu, brad si mahon).